Subsidies voor Nijmeegse makers

foto: Stef van Oosterhout

Subsidie voor Nijmeegse makers

De gemeente Nijmegen heeft twee subsidies speciaal voor makers.

Het Makersfonds is bedoeld om creatieve makers aan betaald werk te helpen.

De regeling is voor culturele activiteiten waarin wordt samengewerkt met Nijmeegse culturele ZZP’ers. Vergroot jij met je activiteiten de zichtbaarheid van de Nijmeegse culturele sector? En dragen deze activiteiten, als dat kan, bij aan de verbinding met andere domeinen? Zet snel je plannen op papier en vraag nu subsidie aan! De aanvraag wordt gedaan door een organisatie (penvoerder) met minimaal 2 culturele ZZP’ers, die in Nijmegen wonen. Subsidie aanvragen kan voor minimaal € 10.000 en maximaal € 30.000. Zorg dat je aanvraag uiterlijk 5 november binnen is.

Meer info en aanvragen via: Subsidie Makersfonds Cultuur – Subsidies – Diensten – Gemeente Nijmegen

Op 8 oktober organiseert Cultuur Academy/Schakel025 een subsidiespreekuur over deze regeling, in De Smeltkroes in Nijmegen. Opgeven kan via de website van Cultuur Academy Nijmegen. https://cultuuracademy.nl/ .

 

Speciaal voor Nijmeegse, culturele ZZP’ers is er een regeling voor scholing zzp’er. Heb je een studie, cursus of andere vorm van ontwikkeling nodig? We helpen je graag om je als ZZP’er verder te ontwikkelen! Doe eerst je aanvraag via werktuigppo.nl. Is je aanvraag goedgekeurd, dan betaalt de gemeente Nijmegen de rest tot max. €4.000.  Je betaalt een eigen bijdrage van €50.

Meer info en aanvragen via: Subsidie scholing zzp’er – Subsidies – Diensten – Gemeente Nijmegen