RegiOdes brengen ode aan 025

“Jonge mensen moeten de kans krijgen om hun talent te laten zien en verder te ontwikkelen." Peter Drenth, gedeputeerde provincie Gelderland

In september 2020 klonk het startschot van RegiOdes met de ode aan Gelderland die stadsdichter Jesse Laport maakte. Vervolgens werden in de regio’s Achterhoek, Arnhem-Nijmegen, Rivierenland, Stedendriehoek en Veluwe multidisciplinaire teams gevormd met jonge makers uit de urban-, de pop- en filmscene. Zij werden tijdens het maakproces o.a. gecoacht door de regionale culturele instellingen zoals de Nijmeegse Stichting Beatwise, de Gelderlandfabriek, Gigant Apeldoorn en Astrant Ede.

Ode aan vijf regio’s

De RegiOdes aan Gelderland zijn een lofzang op de diverse cultuur en natuur in de vijf regio’s. In de video van regio Arnhem-Nijmegen danst choreograaf Ibrah Silas Jackson op de woorden van spoken word artiest Tim Lenders. De jonge makers geven een geheel eigen en verrassende interpretatie aan de ode.

Klik hier voor de video

RegiOdes aan Gelderland is een project van Cultuur Oost gesponsord door de provincie Gelderland in het kader van Gelderland Talent Stage.

Gelderland Talent Stage

Jonge talenten hebben podiumervaring en een netwerk nodig om zich verder te kunnen ontwikkelen. Met Gelderland Talent Stage sponsort provincie Gelderland verschillende podia waar talenten ervaring op kunnen doen en worden gecoacht bij het maken van nieuw werk. Dit doet de provincie in samenwerking met partners uit de regio, zoals International Music Meeting Festival, Kunstbende, Erfgoedfestival, Poppunt Gelderland en Cultuur Oost.