Poppunt Gelderland: Jaarverslag 2020

Poppunt Gelderland presenteert jaarverslag 2020

Poppunt Gelderland is het samenwerkingsverband vanuit de sector dat muzikaal talent uit onze provincie écht verder helpt. Hoe zij dat doen is uitgebreid te lezen in het jaarverslag 2020. 

Na de succesvolle proeftuin in 2019 groeide Poppunt Gelderland verder in 2020, een jaar dat voor het grootste deel werd getekend door COVID-19. Ondanks dat realiseerden poppodia Doornroosje (Nijmegen), Luxor Live (Arnhem) en Gigant (Apeldoorn) 88 activiteiten waarbij bijna 450 Gelderse artiesten en ruim 1000 actieve deelnemers betrokken waren. Meer dan 209.000 mensen werden live of via internet, radio of tv bereikt.

Poppunt Gelderland speelt een actieve en verbindende rol in het provinciale popnetwerk. Talentmakelaars hebben in 2020 talloze Gelderse makers en initiatieven aan elkaar gekoppeld, het netwerk van lokaal tot nationaal niveau uitgebreid en gezorgd voor informatievoorziening die past bij jonge artiesten en organisatoren uit de popsector. De uitbreiding van het netwerk zal in het komende jaar verder worden doorontwikkeld. Daarbij werkt het netwerk aan een integrale talentketen in alle regio’s van Gelderland. Deze inspanningen leiden tevens tot een betere en natuurlijke doorstroom van talent naar muziekvakopleidingen of productiehuis De Nieuwe Oost.

Meer lezen? Download hier het volledige jaarverslag 2020.