Nu open: subsidie voor Weerbaar en Wendbare culturele sector

foto: Mark Ooms

Nu open: subsidie voor Weerbaar en Wendbare culturele sector

Gemeente Nijmegen heeft twee cultuursubsidies geopend: Cultuursubsidie Weerbaar en Wendbaar voor (culturele) plannen die goed zijn voor de toekomst van de culturele sector. En extra noodsteun voor culturele organisaties met een subsidierelatie met de gemeente.

CULTUURSUBSIDIE WEERBAAR EN WENDBAAR

Heb jij plannen om de toekomst van cultuur in Nijmegen weerbaar en wendbaar te maken? Bijvoorbeeld door verandering in organisaties, programmering, producten, publieksbenadering of huisvesting? Misschien komen jouw plannen in aanmerking voor subsidie vanuit de subsidieregeling Weerbaar en Wendbaar.

De subsidie is bedoeld om vernieuwing en experimenten op cultureel gebied te ondersteunen. Dit doen we zodat er een goede toekomst is voor de cultuur in Nijmegen. Subsidie aanvragen kan van 17 december tot en met 28 januari 2022.

Kijk voor meer informatie en het indienen van je aanvraag op nijmegen.nl.

(https://www.nijmegen.nl/diensten/subsidies/subsidie-weerbare-culturele-sector/)

 

NOODSTEUN

Heeft jouw culturele organisatie minder inkomsten door de coronamaatregelen? En krijg je de komende jaren subsidie van de gemeente? Vraag dan subsidie aan als vergoeding voor de inkomsten!

Deze subsidie is bedoeld als vergoeding voor (een deel van) de inkomsten, omdat je minder kon verdienen door de coronamaatregelen. Je moet kunnen aantonen dat je kosten hebt bespaard. En dat je (als dit mogelijk was) algemene steunmaatregelen hebt gebruikt. Denk hierbij aan de NOW (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid) en TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten).

De subsidie is voor heel 2021. Aanvragen kan tot en met 15 februari 2022. Meer info? Nijmegen.nl
(www.nijmegen.nl/diensten/subsidies/subsidie-noodsteun-culturele-organisaties/)