Nieuwe beleidsperiode en directeur voor Plaatsmaken

“We zijn nu inhoudelijk en organisatorisch klaar om ons te profileren als hét landelijk expertisecentrum voor grafische technieken, met alle ruimte voor experiment, begeleiding en coaching voor kunstenaars.”

July Ligtenberg

Nieuwe beleidsperiode Stichting Productiehuis Plaatsmaken met nieuwe directeur

Plaatsmaken heeft een nieuw beleidsplan geschreven voor de periode tot 2025. Bij aanvang van deze nieuwe beleidsperiode draagt directeur July Ligtenberg het stokje over aan Inge Pollet.

Directeur July Ligtenberg: “We ronden daarmee een periode van heroriëntatie af. We zijn nu inhoudelijk en organisatorisch klaar om ons te profileren als hét landelijk expertisecentrum voor grafische technieken, met alle ruimte voor experiment,

begeleiding en coaching voor kunstenaars. Als de plek waar je als kunstenaar je werk kunt maken en bespreken met andere makers, waar bijna vergeten technieken weer nieuw leven in wordt geblazen met hedendaags elan en een prettige nieuwe vonk. Een vanzelfsprekende plek in de regio waar je als maker terecht kunt voor zakelijke en inhoudelijke begeleiding en advies. We gaan nationaal inzetten op de ontwikkeling en positionering van grafische technieken, en tegelijkertijd willen we een uitvalsbasis zijn voor de regionale makers.”

Nieuwe directeur voor Plaatsmaken Arnhem

Directeur July Ligtenberg neemt per 1 december na ruim twintig jaar afscheid van Plaatsmaken. Zij gaat een nieuwe functie bekleden als Hoofd Bedrijfszaken in het Panorama Mesdag Museum in Den Haag. Haar vertrek valt samen met de start van de nieuwe beleidsperiode van Plaatsmaken. De huidige artistiek leider Inge Pollet zal als nieuwe directeur de organisatie leiden per 1 december aanstaande.

Klaar voor de toekomst

Ligtenberg: “Samen met Inge heb ik hard gewerkt aan de organisatie van Plaatsmaken. Mijn aandeel daarin is nu afgerond en ik ga daarom nu een nieuwe uitdaging aan. Onder de leiding van Inge komt er een zwaarder accent op het artistiek-inhoudelijke beleid. De komende tijd zal Plaatsmaken de nodige strategische stappen zetten om van Plaatsmaken een nog meer solide plek te maken waar blijvend plaats gemaakt wordt voor kunst, makers en publiek.”

Pollet: “Sinds 2010 ben ik verbonden aan Plaatsmaken. Ik ben samen met July verantwoordelijk voor de aanpak van Plaatsmaken. Door mijn ervaring als freelance schrijver, curator en mijn werk bij het Mondriaanfonds weet ik wat er speelt in het kunstenlandschap. Ik verheug me erop om het stokje over te nemen en Plaatsmaken naar het volgende decennium te leiden.”

“Ik verheug me erop om het stokje over te nemen en Plaatsmaken naar het volgende decennium te leiden.” (Inge Pollet)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inge Pollet, 06-28114388.