Nieuwe aanvraagronde subsidie Gemeente Arnhem

Foto: Jip de Jonge – Arnhemse Uitnacht

Nieuwe aanvraagronde Subsidieregeling Transitie Cultuur Arnhem

Op 2 november van 12:30 tot 14:00 organiseert de gemeente Arnhem een online informatiebijeenkomst over diverse subsidieregelingen.

Directe aanleiding is een nieuwe aanvraagronde van de regeling Transitie Cultuur Arnhem 2.0, bedoeld om bij te dragen aan de transitie van de culturele en creatieve sector naar een flexibele, wendbare en weerbare sector. Duurzame innovatie in de productie en presentatie (publieksbereik) van kunst en cultuur, en samenwerking en professionalisering staan centraal.

Nieuwe aanvraagronde subsidieregeling
Deze zomer was er een eerste aanvraagronde. De regeling is daarna aangepast en binnenkort start een tweede aanvraagronde. Nieuw daarbij is de mogelijkheid om aan te vragen voor een groot project of juist een kleinere, waarvoor ook aangepaste criteria gelden. Voor twee van de drie deelregelingen geldt dat een korte videopitch onderdeel van de aanvraag is en waarbij pas later (indien men door is naar de tweede ronde) een uitgebreider projectplan ingediend hoeft te worden.

De sluitingsdata voor aanvragen zijn in december
De vernieuwde regeling is via deze link alvast te lezen: Subsidieregeling Transitie Cultuur Arnhem 2.0 (overheid.nl)

Daarnaast is er op 2 november ook gelegenheid vragen te stellen over twee regelingen die op dit moment nog openstaan voor aanvragen:
COVID-19 Festivals en evenementenvoorziet in een tegemoetkoming van de extra kosten als gevolg van deze crisis voor instellingen die tussen 1 juli 2021 en 1 juli 2022 vergunningplichtige festivals of publieksevenementen organiseren.
Creatieve Bedrijfsverzamelgebouwen – bedoeld om initiatieven te ondersteunen waarbij men minimaal 250m2 aan nieuwe werkruimte realiseert.

De bijeenkomst is op 2 november te volgen via de link: Informatiebijeenkomst gemeente Arnhem
Via deze link is de bijeenkomst later ook terug te kijken.