Museum Arnhem opent haar deuren

foto: Henk Wildschut

Museum Arnhem opent haar deuren

Museum Arnhem is vrijdag 13 mei 2022 open! Vanaf die dag is iedereen welkom in het vernieuwde museum op de stuwwal in Arnhem. De tentoonstellingsoppervlakte is met de nieuwe vleugel uitgebreid met 550 vierkante meter, daarnaast is er een nieuw depot en een gratis toegankelijke beeldentuin.

Verbouwing
Museum Arnhem onderging vanaf 2017 een grondige transformatie. De tentoonstellingsoppervlakte is met een unieke vleugel naar ontwerp van Benthem Crouwel Architects uitgebreid met 550 vierkante meter. De vleugel levert het museum vier extra tentoonstellingszalen en twee publieksruimtes op. De nieuwe vleugel steekt vijftien meter uit over de stuwwal en is een ware blikvanger.

Openingstentoonstellingen
Het museum opent met drie tentoonstellingen: Van Links Naar Rechts, Tenminste Houdbaar Tot en Open. De tentoonstelling Van Links Naar Rechts biedt een nieuwe kijk op een eeuw Neo-realisme, waarbij de invloed van politieke spanningen in het Interbellum zichtbaar worden. Tenminste Houdbaar Tot toont de verschillende manieren waarop kunstenaars vanaf de 17de eeuw tot nu de natuur verbeelden. Welke verhalen vertelt kunst over de relaties tussen mensen en natuur door de eeuwen heen? Welke verhalen vertellen ze niet… en waarom niet? Met de presentatie Open geeft Museum Arnhem een impuls aan de educatieve traditie, die door Pierre Janssen is gestart.

Klik hier voor tickets en meer info.