MAFA

foto: Eva Broekema

Museum Arnhem, Focus Filmtheater en ArtEZ presenteren het Media Arts Festival

Op vrijdag 12 november organiseren Museum Arnhem, Focus Filmtheater en ArtEZ University of the Arts het Media Arts Festival Arnhem (MAFA). Tijdens dit jaarlijkse evenement maken bezoekers in Focus kennis met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mediakunst. Naast de vertoning van werken op het grote doek bestaat het festival uit inleidingen, interactieve events, presentaties en een expositie met VR-kunst en een game in de foyer. De gastcuratoren zijn grafisch vormgever en filmmaker Donna Verheijden en production designer Romke Faber.

World Building

Het thema van deze editie van Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is World Building: de kunst van het creƫren van fictieve werelden. Deze nieuwe werelden bieden de mogelijkheid te vluchten uit de realiteit, te dromen over een nooit te realiseren ideale wereld of juist een mogelijke toekomst te verbeelden. In het festival komen zowel de filosofische en inhoudelijke kanten van het thema aan de orde als ook het concrete, technische film maken.

Programma Media Arts Festival Arnhem

Het Media Arts Festival Arnhem (MAFA) is een jaarlijks terugkerend evenement in Focus Filmtheater dat de nieuwste ontwikkelingen in de beeldcultuur laat zien. Naast twee filmblokken met werken van ArtEZ studenten en alumni, presenteren gastcuratoren Donna Verheijden en Romke Faber elk een eigen programma. De voertaal van de programma’s is Engels.

Het volledige programma en tickets voor het festival zijn hier te vinden.