Kennisbank: financiering dmv sponsoring

Check de kennisbank: financiering met hulp van sponsors

Veel culturele organisaties zijn op zoek naar aanvullende financiering om hun plannen te verwezenlijken. Juist nu, nu het zo moeilijk is om publieksinkomsten te genereren. Reden voor ons om de komende periode aandacht te besteden aan alle informatie die beschikbaar is in de kennisbank over financiering. De vorige editie besteedden we aandacht aan de verschillende mogelijkheden voor subsidies of het aanschrijven van fondsen. Dit keer zoomen we in op de mogelijkheden van sponsoring.

Sponsoring

Geld werven vanuit het bedrijfsleven kan een mogelijkheid zijn om aanvullende inkomsten te werven. Of je daarin succesvol bent is erg afhankelijk van jouw initiatief of project, van de plaats waar het zich afspeelt, de doelgroepen op wie je je richt. Alles staat en valt daarom met een goed doordacht sponsorvoorstel. Hierin vertel je niet alleen iets over jou plannen en doelgroepen maar schep je ook helderheid over wat jij van de sponsor verwacht en wat een sponsor van jou kan verwachten.

De kennisbank over sponsoring

Schakel025 heeft verschillende artikelen in haar kennisbank met achtergrondinformatie over de werkwijze bij sponsoring en praktische tips die je kunnen helpen met het opzetten van een sponsorvoorstel. Er is zelfs een format voor een sponsorvoorstel te downloaden waarmee je een concrete tool in handen hebt.

En bij vragen kun je altijd contact opnemen met Schakel025.