Kennis delen: check de kennisbank!

foto: Joost Klapmuts

Kennis delen: check de kennisbank!

Tijdens de 025 bijeenkomst eind juni werd het vaak gezegd: er is behoefte om in het 025 netwerk meer kennis te delen. Daarbij werd ook opgemerkt dat er in de afgelopen periode al veel kennis en informatie is verzameld in de verschillende kennisbanken.

Drie organisaties, één kennisbank voor de culturele sector

Misschien niet bij iedereen bekend, maar zowel Schakel025, Cultuur Academy en het Poppunt Gelderland werken aan actuele kennisbanken, die daar waar relevant, ook gedeeld worden en verwijzen naar elkaar. Zo ontstaat er door een gezamenlijke inspanning een grote digitale bibliotheek van artikelen, die aansluit bij de behoeften van de culturele sector. Omdat dit nog niet bij iedereen bekend is, zullen we de komende maanden regelmatig een thema van de kennisbank uitlichten.

UITGELICHT: toegankelijkheid en inclusie

In deze tijd is er geen organisatie of overheid die niet bezig is met een groter bewustzijn over toegankelijkheid en inclusie. Vaak wordt dan nagedacht over het bereiken van een breder publiek, of over de eigen, onbewuste uitsluitingsmechanismen. Complexe materie. Maar toegankelijkheid kan ook gaan over hele praktische zaken; fysieke toegankelijkheid in je zaal of bij jouw evenement, digitale toegankelijkheid van je website of hoe inclusief werven van personeel veel meer kan opleveren dan alleen een nieuwe medewerker.

Hieronder nog meer links naar de artikelen over toegankelijkheid en inclusie:

– Code Diversiteit & Inclusie: https://schakel025.in/kennisbank/code-diversiteit-en-inclusie/

– Toegankelijkheid op evenementen: https://schakel025.in/kennisbank/toegankelijkheid-op-evenementen/

– Checklist toegankelijke evenementen: https://schakel025.in/kennisbank/code-diversiteit-en-inclusie/

– Een toegankelijk programma: https://schakel025.in/kennisbank/een-toegankelijk-programma/

 

Oproep

Mis je informatie? Of zou je een bepaald onderwerp verder uitgewerkt willen zien, laat het ons weten! De kennisbank wordt er alleen maar nog rijker van.

Heb je vragen, neem contact met Merel Burghouwt: merel@schakel025.in