Firestart fonds van start

Nieuw: het Firestart Fonds voor makers

Schakel025 heeft een nieuw fonds voor makers uit Arnhem en Nijmegen: het Firestartfonds. Heb jij een idee voor een project, maar vind je het lastig om fondsen aan te vragen? Hiervoor heeft Schakel025 een nieuw fonds ontwikkeld: het Firestartfonds. Dit revolverende fonds is een rentevrije lening van maximaal €2500,- die je kunt gebruiken voor het inzetten van een fondsenwerver voor jouw project. Deze fondsenwerver stelt samen met jou een projectplan op, schrijft fondsen aan en kan het project helpen verantwoorden. Indien het project waarvoor aangevraagd wordt succesvol is, betaal je de lening terug. Hierdoor blijft het fonds bestaan. Aanvragen kan t/m 30 augustus 2021.

Het Firestartfonds is aan te vragen voor alle makers uit Arnhem en Nijmegen die niet langer dan acht jaar werkzaam zijn in het culturele veld. We organiseren op 2 juli een spreekuur waarin je al je vragen kunt stellen over dit fonds en het doen van een aanvraag.

Het Firestartfonds is tot stand gekomen met de ondersteuning van Gemeente Nijmegen en Gemeente Arnhem. Meer info: www.firestartfonds.nl