Filmhub Oost in een nieuw jasje

Filmhub Oost in een nieuw jasje: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren leren om te kijken naar de duizend zichtbare en onzichtbare keuzes die achter elk beeld zitten.”

 

Filmhub Oost lanceert op 14 april, samen met vijf andere regionale filmhubs en het landelijk Netwerk Filmeducatie een nieuwe website. Hiermee wordt een volgende stap gezet naar een landelijke aanpak voor de ondersteuning van scholen en cultuuraanbieders die met filmeducatie aan de slag willen.

Filmhub Oost ondersteunt, adviseert en inspireert scholen en cultuuraanbieders die in Gelderland en Overijssel met filmeducatie willen werken. Dit doen we samen met partners als InScience, Provincie Gelderland en Climate CleanUP. Naast het geven van adviezen en het leveren van creatieve professionals, lenen zij ook gratis filmtechnieksets  uit – met iPads, statieven, microfoons én apps voor videobewerking.

Chantal de Hommel, projectleider Filmhub Oost: “Wij vinden het belangrijk dat kinderen en jongeren leren om film niet alleen te beleven, maar ook te leren kijken naar de duizend zichtbare en onzichtbare keuzes die achter elk beeld zitten.”

Wil jij een educatief filmproject ontwikkelen, een filmmaker of -docent spreken, of in contact komen met andere creatieve professionals?

Neem contact op via stephanie@filmhuboost.nl. Of kijk op www.filmhuboost.nl