ExtraPlaats #2: Samenwerking levert indrukwekkend boekwerk op

ExtraPlaats #2: Samenwerking levert indrukwekkend boekwerk op

Tien kunstenaars, illustratoren en vormgevers zochten, op uitnodiging van het Nijmeegse Extrapool en het Arnhemse Plaatsmaken, de grenzen van de riso- en zeefdruktechniek op. Hun beelden werden eerst gedrukt op de risograaf (ook wel bekend als stencilmachine), waarna er via zeefdruk handmatig nieuwe lagen aan werden toegevoegd. Het resultaat: een vibrerend geheel dat het uiterste van de technieken vergt.

Naast Nederlandse kunstenaars zoals Ruth van Beek, Koos Breen, Martine Johanna, Guido Nieuwendijk en Wouter Venema zijn er ook buitenlandse makers betrokken. Zo leveren Lysandre Begijn (BE), Masha Krasnova-Shabaeva (RU), Qiaoyi Shi (CN), Lasse Wandschneider (DE) en Alex Walker (GB) hun bijdragen.

Joyce (Extrapool): Wij hechten grote waarde aan internationale uitwisseling. Kunstenaars krijgen zo de gelegenheid om in een andere omgeving hun visie te verbreden. Maar ook voor óns is het waardevol. Door hun ogen kijken we op een andere manier naar ons zelf.

ExtraPlaats #2 is een samenwerking tussen drukwerkplaats en uitgeverij Knust van Extrapool in Nijmegen en Productiehuis Plaatsmaken in Arnhem. Meer weten: https://www.plaatsmaken.nl/nl/galerie/webshop/extraplaats-magazine

Kort na de publicatie bleek dat het Modriaanfonds voornemens is om Extrapool niet langer te ondersteunen. Over wat dit betekent voor hun, meer in het volgende 025 Bulletin.