EERSTE EDITIE PIANO BIËNNALE ONLINE

foto: Sophia van den Hoek

EERSTE EDITIE PIANO BIËNNALE ONLINE – Gloednieuw klassiek festival van 13 t/m 16 mei in Arnhem en Nijmegen

In coproductie met Musis & Stadstheater Arnhem en Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging Nijmegen viert de Piano Biënnale haar eerste editie online van 13 tot en met 16 mei. Piano Biënnale is een initiatief van pianiste Daria van den Bercken en haar Keys to Music Foundation. Deze stichting heeft tot doel de kracht van klassieke en hedendaagse muziek onder breed publiek te promoten. Daarbij staat muzikale kwaliteit en kunstzinnige creatie centraal en is er ruimte voor experiment.

Vier dagen, twee steden en meer dan 20 livestreams met verfrissende concerten en unieke voorstellingen. De Piano Biënnale is een gloednieuw én vernieuwend festival dat de piano in al haar facetten toont en verbindingen legt met andere kunstvormen. Deze eerste editie staat dans centraal; van dansworkshop op pianomuziek voor kinderen, naar een pianorecital met dansmuziek, tot een spectaculaire dansproductie in samenwerking met Introdans. In de voorstelling NEXT! maken vier jonge choreografen een dansproductie waarin zowel de pianomuziek, van C.Ph.E. Bach tot David Dramm, als de pianist zelf volledig wordt geïntegreerd. Het hele festival, zowel de concerten en voorstellingen als het randprogramma, is online te bezoeken.

Piano Biënnale komt tot stand door een samenwerking in samenwerking met Musis en Stadstheater, Schouwburg en de Vereeniging, Phion, Introdans, de Nijmeegse Stichting voor Kamermuziek, Amsterdam Sinfonietta en Keys to Music.

Benieuwd naar het volledige programma? Op dinsdag 13 april start de kaartverkoop en is het volledige programma te vinden op www.pianobiennale.com.