50 PLANNEN UIT ONZE REGIO VOOR HET COVID HERSTELPROGRAMMA VAN DE PROVINCIE

patroon - 025 Arnhem Nijmegen

50 PLANNEN UIT ONZE REGIO VOOR HET COVID HERSTELPROGRAMMA VAN DE PROVINCIE

In december vroeg de Provincie om input voor hun Covid19-Herstelprogramma. Maar  liefst 50 plannen, groen en rijp door elkaar, zijn half januari overgedragen aan de ambtelijke kopgroep. Zij zullen het bestuurlijke proces voeden. Medio maart verwacht de kopgroep hun definitieve voorstel bij de Provincie te kunnen overleggen.

Een deel van de plannen past ook in de andere twee processen die nu lopen: de versterking tussen Arnhem en Nijmegen in ‘De Ontspannen Regio’ en de  doorontwikkeling van cultuurregio 025. Er wordt nu nagedacht over hoe dit verder vorm krijgt.

“Het was een forse inspanning in een korte tijd voor alle betrokkenen, maar ik heb dit proces als zeer waardevol ervaren. Niet alleen heb ik hierdoor veel kleinere en grotere organisaties in de regio beter leren kennen, maar ook heeft de vraag van de Provincie ons uitgenodigd om na te denken over de toekomst ná corona. Ik vond het bijzonder om te zien hoe velen van jullie zich even losmaakten uit de overlevingstand die nu vaak overheerst en de inspiratie vonden om met nieuwe plannen te komen.”
Margo Geers-Huntink 025 makelaar