Wie wordt filmleraar van het jaar

caption

Filmhub Oost: Wie wordt de filmleraar van het jaar?

Regionale kandidaten voor filmleraar van het jaar 2021

Alle regionale filmhubs hebben de afgelopen weken met een sprankelende campagne hun best gedaan zoveel mogelijk filmleraren te ontdekken en te werven voor de Filmleraar van het Jaar-verkiezing. De kandidaten uit regio Oost zijn:

• Jelle Zeller (ROC Nijmegen, horeca)
• Sanne Assink (Petrusschool, Hengevelde, groep 6)
• Lukas Evers (Veluws College, Apeldoorn, kunst)
• Stephanie van den Kieboom (Het Erasmus, Almelo, mediawijsheid)
• Gerard Slot (Montessori College, Nijmegen, expressie & mediavormgeving)

Maandag 5 juli worden onze regionale winnaars bekend gemaakt en start deel twee: de landelijke verkiezing.

Wat doet een filmleraar?

Een filmleraar is een docent die vindt dat film een vorm van uitdrukken is – een nieuwe taal die tegenwoordig overal om ons heen aanwezig is. Iemand die leerlingen helpt beeld beter te duiden en begrijpen.

Een leraar Frans die graag een film gebruikt in de les om de leerstof te verlevendigen. Een meester die met zijn klas TikToks maakt om de week af te sluiten. Een CKV-docent die leerlingen films leert maken of analyseren. Een leraar die kiest voor een eindfilm met groep 8, in plaats van een musical. Een docent die filmfestivals met zijn klas bezoekt, een festival organiseert of filmmaker uitnodigt op school.

Landelijke verkiezing

De verkiezing Filmleraar van het Jaar wordt georganiseerd door het Netwerk Filmeducatie, waaronder zes regionale Filmhubs vallen: Filmhub Oost, Filmhub Zuid, Filmhub Midden, Filmhub Noord, Filmhub Noord-Holland en Filmhub Zuid-Holland. Doel van de organisatie is om filmeducatie een structurele plek in het onderwijs te geven. De verkiezing wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd.

https://filmeducatie.nl/filmleraarvanhetjaar