Showcase: ’t Mozaïek mixt podiumkunsten

Showcase: Theater ’t Mozaïek mixt podiumkunsten

Terwijl in Amsterdam de Uitmarkt het startschot gaf aan het nieuwe culturele seizoen,  sloot Theater ’t Mozaïek in Wijchen de zomervakantie af met Showcase no.2. Vanwege de koude wind werd de theaterzaal omgebouwd tot een zomerterras, in plaats van gebruik te maken van het buitenpodium. Met Showcase biedt Theater ‘t Mozaïek een laagdrempelig podium aan lokale makers.

Programmeur Nancy van Nuland: “Wij stellen ons podium ter beschikking,  maar begeleiden artiesten ook.  Bijvoorbeeld door hen in contact te brengen met andere professionals.” Showcase kent een breed profiel; van singersongwriter tot rapper, en van cabaret tot toneel. Hierdoor is ook het publiek zeer divers.

Het idee achter de Showcase is dat artiesten meters op het podium kunnen maken, publiek opbouwen en tegelijkertijd publiek van verschillende doelgroepen te mixen. Dat is spannend, voor publiek en artiest. Theater ’t Mozaïek kreeg voor dit plan subsidie van het Fonds voor Podiumkunsten i.hkv. de Lokale Makersregeling. Nancy: “We realiseren ons dat wanneer je zo’n avond bezoekt bijvoorbeeld vanwege een cabaretier, dat je verrast bent als je ook een rapper of een experimentele theatervoorstelling meemaakt. Maar daar is het ons juist om te doen.  Het veroorzaakt misschien soms ongemak, maar levert ook veel op. Het is voor beginnende artiesten zo belangrijk om juist ook voor ander publiek te spelen, dan de eigen kring of doelgroep. De reacties van het publiek zijn positief.

“Wij richten ons nu op onze eigen regio; Wijchen, Nijmegen en omliggende gemeenten. Maar hoe mooi zou het zijn als we hierbij breder kunnen kijken, samen met partners uit de cultuurregio 025. Op die manier werken we samen aan een toegankelijke keten van laagdrempelige speelplekken voor artiesten uit de regio.”

Zou jij, met jouw podium ook op deze manier iets willen betekenen, of zou jij als maker mee willen doen met Showcase, check dan de 025 Vraag en Aanbod pagina en reageer op Nancy’s oproep. [under construction]