Samenwerking 025 en netwerk Vereniging Gelderse Podia

Samenwerking 025 en netwerk Vereniging Gelderse Podia

Met ingang van dit jaar is de Vereniging Gelderse Podia omgevormd tot een netwerkvereniging voor de kleinere podia in de Provincie Gelderland. Vanwege de overlap met de ontwikkeling van cultuurregio 025 zijn afspraken gemaakt om de samenwerking te versterken.

025 Makelaar, Margo Geers-Huntink: “Dit past bij de verbreding van cultuurregio 025. Zo kunnen we met elkaar werken aan een verbinding tussen groot en klein.”

 

De netwerk Vereniging Gelderse Podia is in 2018 opgericht met het doel om specifiek de belangen van de regionale podia tot 400 stoelen in de grote zaal te behartigen. Met ingang van dit jaar is gekozen voor een doorontwikkeling als netwerkvereniging. Hierbij staat het leggen van verbinding, het delen van kennis en het versterken van de samenwerking tussen de leden centraal. Doel is om verdere ontwikkeling en samenwerking van de podia met culturele instellingen, organisaties, netwerken en individuele artiesten en gezelschappen te realiseren.

Op dit moment kent de netwerkvereniging 20 leden, die minimaal 4 maal per jaar bij elkaar komen. Naast de leden kent de netwerk VGP structurele deelname van Cultuur Oost. Dit wordt nu uitgebreid met deelname van de 025-makelaar.

 

Tessa Valkenburg, netwerkmakelaar van de netwerk VGP: “Onze vereniging ondersteunt onze leden op een praktische manier, bijvoorbeeld door het initiëren van concrete projecten en het faciliteren van een marketeers-overleg. De ontwikkelingen bij onze leden heeft raakvlakken met de doorontwikkeling van cultuurregio 025. Door goed aangesloten te zijn bij elkaar, kunnen we nog beter de thema’s oppikken die spelen bij de kleinere podia.”

 

Negen van de twintig leden van netwerk Vereniging Gelderse Podia uit regio 025 Arnhem Nijmegen zijn;

Agora Theater Druten, De Lindenberg Nijmegen, Het Musiater Zevenaar, Huis van Puck Arnhem, Posttheater Arnhem, ’t Mozaïek Wijchen, Theater de Kik Elst, Theater de Molen Beuningen, TOP Theaterkerk Bemmel

 

Meer informatie over de netwerk Vereniging Gelderse Podia is te vinden op: www.geldersepodia.nl