regisseer jouw vakspecifieke filmles!

Regisseer jouw vakspecifieke filmles!

Van docent naar regisseur: Hoe kun je film op een actuele en constructieve manier inzetten in jouw onderwijs?

Op donderdag 17 maart 2022 organiseert Filmhub Oost samen met Radboud Pre-University College of Society een nascholingsmiddag voor docenten Nederlands, moderne vreemde talen, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer en kunst. Deze nascholingsmiddag staat in het teken van filmeducatie en hoe je dit doelgericht inzet binnen jouw vakgebied.

Van speelfilms tot telefoonopnames, van nieuwsitems tot vlogs: bewegende beelden zijn overal. Jongeren kijken, maken en delen constant beeldverhalen. Het begrijpend leren kijken en het maken en onderzoeken van film is dan ook onmisbaar in onze maatschappij. Niet alleen sluit filmeducatie perfect aan bij de belevingswereld van jongeren, ook is het een bruikbare onderwijsmethode om leerlingen te bereiken.

Het programma van 17 maart zal bestaan uit een plenair gedeelte, ingevuld door een onderzoeker van de Radboud Universiteit en een workshop gericht op jouw vakgebied. Je gaat naar huis met praktische tips en tools om je eigen filmles te maken en concrete lesopdrachten die je direct in kunt zetten in je eigen klas.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.