open call – fashion and design festival Arnhem

Open Call – Fashion+Design Festival Arnhem

Het Fashion + Design Festival Arnhem vraag ontwerpers hun plan in te dienen voor de Open Call ‘WAARDEVOL’. Welke waarden spelen voor jou een rol in jouw ontwerppraktijk? En waarom zijn die waarden voor jou belangrijk en dus waardevol? FDFA is op zoek naar ontwerpers die in juni een installatie willen presenteren over hun visie op de waarden van mode en/of design.

Ben jij een zelfstandig werkende mode- of productontwerper en wil je jouw paradigma delen met de bezoekers en inwoners van Arnhem in juni? Woon of werk je in Arnhem of omgeving, heb je daar gestudeerd of ben je er geboren? Dan zoekt FDFA jou! Het Fashion + Design Festival vraagt je om een kort plan toe te sturen over jouw idee voor een installatie/presentatie/performance rondom de thematiek ‘WAARDEVOL’. Meld je nu aan en wie weet wordt jij geselecteerd als een van de vijf ontwerpers die op prominente plekken in Arnhem hun installatie mogen laten zien.

Dien je plan (maximaal een A4’tje) in via info@fdfarnhem.nl voor 10 maart 2022. Jouw idee wordt besproken door de selectiecommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van Mode Partners 025. De inzendingen worden beoordeeld op hun vooruitstrevendheid, begrijpbaarheid en aansluiting bij de thematiek ‘WAARDEVOL’. Het is van belang dat jij als ontwerper op enigerlei wijze verbonden bent met (het creatieve klimaat van) Arnhem e.o.. Opleidingsachtergrond is voor FDFA niet van belang, of je nu aan ArtEZ of Rijn IJssel hebt gestudeerd of autodidact bent; iedereen is welkom om een plan in te dienen!

De selectie wordt eind maart bekend gemaakt. Iedere geselecteerde ontwerper krijgt een werkbudget om het betreffende idee tot uitvoering te kunnen brengen. De opbouw van de presentatie zal zijn in week 20/21.