Kunstnacht jubileumeditie

foto: Marcel Krijgsman – Kunstnacht 2019

Kunstnacht bereidt jubileumeditie voor

Ondanks grote onzekerheden bereidt de Nijmeegse Kunstnacht haar jubileum editie voor. Op zaterdag 18 september hopen zij daarmee het startsein te geven voor de jaarlijkse opening van het nieuwe culturele seizoen.

Ruim 50 culturele partijen presenteren unieke cross-overs van muziek, dans, beeldende kunst, film, theater, multimedia, wetenschap, literatuur en po√ęzie. Ook een aantal Arnhemse partijen nemen deel aan het programma, zoals Toneelgroep Oostpool en ArtEZ Muziektheater. Vanwege de tiende verjaardag van de Kunstnacht krijgt het programma een extra feestelijk tintje.

 

Coronaproof cultuurbeleving

In 2020 werd de Kunstnacht geannuleerd vanwege de coronamaatregelen, maar na de lange lockdown is het belangrijker dan ooit om kunst weer te vieren. Daarom wordt bij de organisatie van de Kunstnacht op 18 september 2021 rekening gehouden met verschillende risiconiveaus van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen. Zo kan het festival op een veilige manier doorgaan, zonder dat dit ten koste gaat van de festivalbeleving.

Start kaartverkoop
Om te kunnen anticiperen op grote belangstelling in combinatie met mogelijk nog beperkende maatregelen, wordt op 30 april al gestart de voorverkoop. Om een veilig bezoekersaantal te garanderen, wordt eerst een beperkt aantal kaarten verkocht. Mocht het festival toch niet door kunnen gaan in september, dan krijgen de kaartkopers uiteraard hun geld terug.

 

Voor meer informatie en kaartverkoop, kijk op www.nijmeegsekunstnacht.nl