Inschrijving NEW geopend

Inschrijving Nieuwe Electronische Waar 2022 geopend

NEW verwelkomt alle makers van dance en elektronische muziek uit Oost-Nederland

Producers die elektronische muziek maken kunnen hun hart ophalen: de inschrijving voor NEW 2022 is geopend! Drie weken hebben producers uit Gelderland en Overijssel de tijd om hun beste track op te sturen naar het belangrijkste talentontwikkelingstraject voor elektronische muziek van Oost-Nederland.

Van 1 tot 21 november 2021 kunnen dj’s en producers uit Gelderland en Overijssel zich aanmelden voor Nieuwe Electronische Waar (NEW). Dit talentontwikkelingsprogramma voor makers van elektronische muziek en dance bestaat onder andere uit een release, workshops, coaching, speelplekken en een writing camp. De selectie wordt gemaakt door een jury bestaande uit Oost-Nederlandse muziekprofessionals. NEW is er voor alle producers uit het Oosten, ongeacht leeftijd, geslacht of het genre waarin de muziek wordt gemaakt, zolang het elektronische muziek betreft.

NEW gaat in 2022 haar zestiende jaargang in. In de afgelopen jaren maakten onder andere De Sluwe Vos, Bastian Benjamin, Darko Esser, Oshunmare, Naber, Gate 44 en Knarsetand deel uit van de selecties.

Inschrijven 

Inschrijven voor de NEW selectie kan van 1 november t/m 21 november 2021 via

www.nieuweelectronischewaar.nl. De selectie wordt begin 2022 bekend gemaakt.

Over Nieuwe Electronische Waar

NEW is een initiatief van Poppunt Gelderland, Poppunt Overijssel en De Nieuwe Oost pop. Daarnaast wordt veelvuldig samengewerkt met podia en partners in de regio: Burgerweeshuis (Deventer), Doornroosje (Nijmegen), Hedon (Zwolle), Metropool (Twente), Luxor Live (Arnhem), GIGANT (Apeldoorn), Studio Wonder, Booster Festival en esc.rec.