Training Toegankelijkheid en Inclusie voor medewerkers Front of House

Foto: Elske Nissen

Training Toegankelijkheid en Inclusie voor medewerkers Front of House

Menig culturele organisatie werkt aan het vergroten haar toegankelijkheid en heeft het thema inclusie hoog op haar agenda staan. Speciaal voor medewerkers Front of House ( kassa, horeca, publieksmedewerkers, vrijwilligers) organiseert Schakel 025/Cultuur Academy een training om stil te staan bij wat dit betekent voor jouw functie.

Als medewerker in een Front of House functie ben jij het gezicht van de organisatie en heb je zeer waarschijnlijk het eerste en meeste contact met de bezoekers. Dat betekent dat JIJ met dit thema aan de slag gaat. Maar het roept logischerwijs ook vragen op als: wat betekent dat voor mijn werk? Moet ik iets nieuws leren om deze doelgroep te verwelkomen? Wie ís eigenlijk die doelgroep?

Programma
In deze training:

  • Maak je kennis met het thema Inclusie en Toegankelijkheid en krijg je inzicht in de verschillende doelgroepen.
  • Ervaar je zelf d.m.v. opdrachten tegen welke zaken je aan kunt lopen als je een handicap hebt.
  • Leer je iets over hulpmiddelen en (communicatie)vaardigheden die nodig kunnen zijn en krijg je praktische tips over bejegening van mensen met een beperking die je direct kunt inzetten.
  • Wordt inclusieve inspiratie uit de culturele sector met je gedeeld.
  • Volg je een workshop Nederlandse Gebarentaal.
  • Na deze training sta jij stevig in je schoenen voor het welkom heten van deze (nieuwe) doelgroepen binnen jouw organisatie. Je zult weten wat je kunt verwachten, wat je kunt doen om te helpen (en wat juist niet!).

Meer informatie kun je hier vinden.